Smeerschema

Smeerschema’s vormen de basis van uw smeertechnisch onderhoud. In een goed smeerschema wordt tot op onderdeelniveau vastgelegd met welk product, op welk moment, in welke hoeveelheid moet worden gesmeerd. Het is dan ook van het grootste belang dat bij het opzetten van een onderhoudsplan voldoende aandacht wordt besteed aan het opstellen van deze smeerschema’s. De specialisten van Boccard gebruiken niet alleen de smeervoorschriften zoals die door de leverancier van de machines worden aanbevolen maar ook de eigen kennis en ervaring om een smeerschema op te stellen.

In welke vorm dit schema wordt opgesteld is een keuze die de opdrachtgever maakt. Boccard beschikt over een eigen ontworpen smeertechnisch onderhoud programma, maar we kunnen de gegevens ook zo opnemen dat ze in elk ander onderhoudsprogramma geïmporteerd kunnen worden.

Tijdens het opstellen van het smeerschema wordt ook gekeken naar een het creëren van logisch looproutes en gelijkmatige verdeling van de werkdruk zodat er altijd zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden.

Naast het opmaken van smeerschema’s kunnen wij ook bestaande smeerschema’s updaten. De praktijk leert ons dat er door de jaren heen vele wijzigingen plaats kunnen vinden in het machinepark. Periodiek controleren en actualiseren van het smeerschema is dan ook een must!

Bent u benieuwd of uw smeerschema nog actueel is? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om dit te beoordelen en u te adviseren